Lamskroon met kruidenkorst, rode biet, wortel en aubergine
Set up Green Egg: ½ 180 graden direct, ½ 180 graden direct gietijzeren rooster
Ingrediënten
Lamsrack met kruidenkorst
- 1 lamsrack
- 2 lepels boter
- paneermeel
- Citroenzeste
- Loof van jonge wortels
- Lavas
- Paneermeel
- Peper en zout
- Look
Groenten
- Rode biet volledig met blad
- Jonge wortelen
- Hummus
- Mini aubergine
- Griekse yoghurt
- Honing
- Granaatappel
- Zonnebloempitjes
- Krieltjes
- Kerrieplant
Instructies
Rode biet
- Snijd de stelen en bladeren van de rode biet. Smeer de biet in met olijfolie, en laat ze aan de directe kant poffen. Laat de biet niet verbranden, verplaats ze eventueel naar de indirecte kant om verder te garen.
- Grill de stelen van de biet kort tot ze gaar zijn en snijd ze in stukken, ter grootte van jouw wijsvinger.
- Snijd de bladeren in fijne slierten.
Krieltjes
- Snijd de krieltjes zoals hasselback aardappelen. Smeer in met olijfolie, kruid met peper en zout. Leg ze in een gietijzeren pannetje en voeg een takje kerrieplant toe. Bestrooi ze eventueel ook met jouw favoriete rub.
- Laat ze op de indirecte zijde van de BBQ garen en krokant worden. Besprenkel ze af en toe met olijfolie.
Lamsracks
- Maak de kruidenkorst door alle ingrediënten fijn te snijden of te cutteren en met elkaar te mengen. Kruid goed af met peper en zout.
- Ontvlies eventueel de lamsracks. Kruid ze met peper en zout. Doe de kruidenkorst op de bovenkant.
- Leg het vlees op de directe zijde van de BBQ tot het gekleurd is en verplaats het naar de indrecte zijde.
- Laat het vlees garen tot 57 graden kerntemperatuur.
- Haal de lamsracks uit de EGG en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Laat ze ca. 10 minuten rusten.
Jonge wortel
- Smeer de wortel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de wortel poffen op de BBQ tot ze gaar is. Snijd de wortel in de lengte open en vul met hummus.
Mini aubergine
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Kerf de aubergine in met een mes. Besprenkel met olijfolie en kruide met peper en zout. Grill de aubergines op de BBQ, tot ze gaar zijn.
- Haal de aubergines van de BBQ en werk ze af met yoghurt (gemengd met honing), granaatappel en zonnebloempitjes.
Afwerking
- Snijd de lamsrack per 3 beentjes in stukken. Dresseer alle groenten op het bord, werk af met de rode bietenbladeren
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.