![](https://usercontent.one/wp/www.manyheadedstudio.be/wp-content/uploads/2024/04/Olijfolie-Nederland-15-1024x683.jpg?media=1708689421)
![](https://usercontent.one/wp/www.manyheadedstudio.be/wp-content/uploads/2024/02/Yakuniku-prei-garnaal-074-1-1-683x1024.jpg?media=1708689421)
In olijfolie gekonfijte Noordzeevis met gebrande prei
Ingrediënten
- 1 dikke preistengel
- 400 gram Noordzeevis filet (kabeljauw, roodbaars…)
- 1 liter olijfolie met look, oregano en rozemarijn TierraLou dona LUISA
Instructies
Gebrande prei
- Leg de prei in z’n geheel rechtstreeks boven de kolen op het rooster.
- Draai de prei tussendoor om, zodat alle kanten zwart zijn.
- Prik met een satéprikker in de prei. Als het helemaal zacht is, mag die van de barbecue.
- Snijd de prei open en haal de zwarte buitenkant eraf. Snijd het binnenste deel in stukken om te serveren.
Vis
- Gebruik je de olijfolie waar de olijven in liggen van TierraLou? Haal de olijven er dan uit en gebruik enkel de olijfolie met de kruiden.
- Verwarm de olijfolie in een kookpot tot ongeveer 50 graden.
- Snijd de vis in porties en kruid met peper en zout.
- Leg de vis in de olijfolie. Het is de bedoeling dat ze helemaal onder de olie staat.
- Laat ongeveer 20 minuten konfijten (of tot de vis gaar is).
- Haal de vis er uit en laat even uitlekken.
- Serveer de vis samen met een stuk zachte prei.(Wil je er een vullend gerecht van maken? Serveer dan bijvoorbeeld met aardappelpuree)
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.