Sauerkraut hot dog, eenvoudig, maar zot lekker.Wat maakt deze hot dog een ‘Haute Dog’? De ambachtelijke worst en de toppings liften dit broodje naar een hoger niveau. Geen marginale worst uit blik deze keer.Serveer de ‘Haute Dog’ met een side dish van spruitjes en gepofte aardappelen, om er een volwaardige maaltijd van te maken.


Maak de zuurkool voor dit recept zelf. Veel lekkerder én gezonder dan zuurkool uit de supermarkt. Hier vind je het recept voor gefermenteerde witte kool.

‘Haute Dog’ met zuurkool
Sauerkraut hot dog, eenvoudig, maar zot lekker. Wat maakt deze hot dog een 'Haute Dog'? De ambachtelijke worst en de toppings liften dit broodje naar een hoger niveau. Geen marginale worst uit blik deze keer.Serveer de 'Haute Dog' met een side dish van spruitjes en gepofte aardappelen, om er een volwaardige maaltijd van te maken.
Ingrediënten
- 4 Barbecueworsten (Greek Black Pig) https://atelierfrancois.shop/product/ws-greek-black-pig-barbecueworst
- 4 Hotdogbroodjes
- 4 koffielepels mosterd
- Ketchup
- 12 eetlepels zuurkool gefermenteerde witte kool
- 4 koffielepels crispy onions
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 40 gram Zoetzure rode ui – Pickled onion
- 1 lente ui
- 500 gram spruitjes
- 250 gram krielaardappelen
- 2 eetlepel olijfolie
- paprikapoeder
- 1 sjalot
Instructies
'Haute dog'
- Bak of grill de worsten tot ze warm zijn en bak de helft van de spekjes krokant.4 Barbecueworsten (Greek Black Pig)
- Snijd de lente ui in fijne ringen.
- Snijd de broodjes open.4 Hotdogbroodjes
- Besmeer de broodjes met mosterd en ketchup. Vervang de mosterd eventueel door mayonaise als je geen fan bent van mosterd.Ketchup, 4 koffielepels mosterd
- Leg de zuurkool op het broodje en leg de worst erop.12 eetlepels zuurkool
- Werk het broodje of met extra ketchup, gebakken spekreepjes, zoetzure rode ui, crispy onions en lente ui.200 gram gerookte spekreepjes, 40 gram Zoetzure rode ui – Pickled onion, 1 lente ui, 4 koffielepels crispy onions
Aardappel-spruitjes salade
- Snijd de aardappelen in de helft. Doe ze in een braadslede met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder.250 gram krielaardappelen, paprikapoeder, 2 eetlepel olijfolie
- Bak de aardappelen 45 minuten op 180°C in de oven.
- Snijd de rauwe spruitjes in de helft. Doe ze in een braadslede.500 gram spruitjes
- Snijd de sjalot fijn en voeg het toe aan de spruiten.1 sjalot
- Meng de andere helft van de spekreepjes en de olijfolie met de spruiten. Kruid met peper en zout.2 eetlepel olijfolie
- Bak de spruiten 30 minuten op 180°C in de oven. Roer tussendoor.
- Laat de aardappelen en de spruitjes afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Meng met mayonaise en kruid eventueel met wat peper en zout.
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Vlees van topkwaliteit geleverd aan jouw voordeur? Éen adres www.atelierfrancois.shop