Ga naar de inhoud

Gerookte chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney

www.freepik.com

​Een luchtige chocolademousse waar de licht gepeperde smaak en kruidigheid van de dona LUISA (TierraLou) olijfolie de smaak van de chocolade versterken en complexer maken. De dona LUISA olijfolie geeft het dessert een uitgesproken smaak.

Gerookte chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney

RookPluim
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Opstijven 12 uur
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Barbecue, Vlaams
Porties 8 personen

Equipment

  • CSG (koudrookspiraal)
  • rookmot

Ingrediënten
  

  • 180 gram pure chocolade (callets)
  • 5 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • 230 gram kristalsuiker
  • 35 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 360 gram room
  • 0,5 vanillestokje
  • Olijfolie TierraLou dona LUISA
  • Grof zeezout of fleur de sel
  • Vijgenchutney (optioneel)

Instructies
 

  • Rook de room met behulp van een CSG koud gedurende 2 uur.
  • Klop de room op met de uitgeschraapte vanille.
  • Klop de eidooiers samen met de suiker op.
  • Klop het eiwit op.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Meng alles voorzichtig onder elkaar (als laatste de chocolade).
  • Laat een nacht opstijven in de koelkast.
  • Serveer de chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney.

Notities

Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Chocolade, Chocolademousse, Gerookt, Olijfolie, TierraLou, Vijg, Vijgenchutney, Zeezout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de cooky policy.  Welke cookies? Chocolate chip cookies?