Chimichurri

Gefermenteerde chimichurri, gemaakt met startercultuur van Kultured.

Door een startercultuur te gebruiken gaat de fermentatie sneller en vooral ook veel veiliger. Dus minder (of geen) kans om uw tafelgenoten te vergiftigen. Hoera!

Waarvoor kan je chimichurri zoal gebruiken? Meng het onder gebakken aardappeltjes of combineer het met gepofte paprika. Mogelijkheden genoeg.

Chimichurri

Hanne Pluim
Bereidingstijd 15 min
Fermentatietijd 7 d
Totale tijd 7 d 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Fermentatie
Porties 8 personen
calorie├źn 150 kcal

Equipment

  • Kultured fermentatiepot
  • Glazen gewicht

Ingredi├źnten
  

  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bladpeterseli
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje oregano
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper
  • 250 ml water
  • 7,5 gram zout
  • 1 zakje Kultured startercultuur
  • 100 ml olijfolie na fermentatie toevoegen

Instructies
 

  • Meng het lauwe water met het zakje startercultuur en het zout.
  • Pel de sjalotten en de look en snijd ze fijn.
  • Verwijder de zaden van de chilipeper en snijd het fijn.
  • Was de verse kruiden. Rits de oregano van de steeltjes en gebruik enkel de blaadjes.
  • Snijd alle kruiden fijn.
  • Doe alles in de Kultured fermentatiepot.
  • Meng het en voeg het glazen gewicht toe. Op die manier blijven de kruiden onder het pekelwater staan.
  • Laat de chimuchurri 7 tot 14 dagen fermenteren op kamertemperatuur.
  • Voeg de olijfolie toe. Door het vet stopt de fermentatie.
  • Bewaar het in de koelkast tot gebruik.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar de perfecte startercultuur? www.kultured.be
Trefwoord Chilipeper, Fermentatie, Koriander, Olijfolie, Peterselie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept