Caveman style Pumpkin

Heb je ooit al eens geprobeerd om groenten in te pakken in een deeg en ze dan in de hete kolen te garen?

Het werkt perfect met een pompoen. Op een uur tijd is de pompoen zacht vanbinnen en helemaal zwart langs de buitenkant. Het deeg beschermt de groente tegen de hitte en zorgt ervoor dat de pompoen gaat stomen. De smaak van de pompoen wordt daardoor goed bewaard.

Resultaat: een sappige pompoen met een subtiele gebrande/gerookte smaak. Zot lekker!

Snijd de pompoen na het garen open en vul het bijvoorbeeld met quinoa, feta en gerookte paprika.

Perfect als vegetarische side-dish!

Caveman style Pumpkin

RookPluim
Pompoen inpakken in deeg en rechtstreeks in de hete kolen laten garen.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Bijgerecht
Keuken Barbecue, Vegetarisch
Porties 6 personen
calorieën 150 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 butternut pompoen
  • 2 puntpaprika’s
  • 400 gram feta
  • 400 gram quinoa
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 kilo bloem
  • Water
  • Zout
  • Chiliolie
  • koriander

Instructies
 

  • Meng de bloem met water, blijf water toevoegen tot je een stevig deeg hebt.
  • Voeg het zout toe en kneed het door het deeg.
  • Pak de pompoen in en leg het rechtstreeks op de hete kolen.
  • Laat het ongeveer 1 uur garen. Het deeg zal helemaal zwart worden.
  • Breek het deeg open door de pompoen in twee te snijden en haal de pitten er uit.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Barbecue, caveman style, Deeg, Inpakken, Kolen, Paprika, Pompoen, Quinoa, Vegetarisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept