Ga naar de inhoud

Biet-tello tonnato

Een variant op de wereldberoemde vitello tonnato. Deze klassieker wordt normaal bereid met kalfsvlees, maar ik verving het vlees door rode biet.

Het is dus een vegetarische vitello tonnato. Let op: in dit recept gebruik ik wel tonijnsaus en ansjovis, maar vervang de vis gerust door een plantaardige variant om het 100% vegetarisch te maken.

De rode biet wordt in een zoutkorst gegaard. Daardoor blijft de biet supersappig en boordevol smaak. Je zou het perfect als vegetarische charcuterie kunnen eten.

Biet-tello tonnato

Hanne Pluim
Een variant op de wereldberoemde vitello tonnato. Deze klassieker wordt normaal bereid met kalfsvlees, maar ik verving het vlees door rode biet.
Het is dus een vegetarische vitello tonnato. Let op: in dit recept gebruik ik wel tonijnsaus en ansjovis, maar vervang de vis gerust door een plantaardige variant om het 100% vegetarisch te maken.
De rode biet wordt in een zoutkorst gegaard. Daardoor blijft de biet supersappig en boordevol smaak. Je zou het perfect als vegetarische charcuterie kunnen eten.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hapje, Voorgerecht
Keuken Barbecue
Porties 4 personen
calorieën 100 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 250 gram grof zeezout
  • 1 ei
  • 250 ml water
  • 500 gram rode biet
  • 100 g tonijn in blik
  • 4 el mayonaise
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 8 appelkappertjes
  • Croutons
  • rucola
  • TierraLou olijfolie dona LUISA

Instructies
 

Rode biet in zoutkorst

  • Meng de bloem, het zeezout en het ei met de Kenwood. Voeg beetje bij beetje wat water toe tot een mooi deeg ontstaat. Rol het deeg plat uit, bestuif met bloem, zodat het niet te nat is. Pak de bietjes ermee in.
    500 gram bloem, 250 gram grof zeezout, 1 ei, 250 ml water, 500 gram rode biet
  • Bak 75 à 90 minuten indirect op de barbecue op 180°C. Of leg ze rechtstreeks in de hete kolen. (kan ook in Ofyr)
  • Breek het deeg open en laat de bieten afkoelen. Snijd de rode biet fijn met een snijmachine wanneer ze koud zijn.

Tonijnsaus

  • Maak de tonnato saus door de mayonaise samen met de tonijn, ansjovis en kappertjes te mixen.
    100 g tonijn in blik, 4 el mayonaise, 2 ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes

Afwerken

  • Dresseer de rode biet op het bord en werk af met saus, rucola, appelkappertjes, croutons en dona LUISA olijfolie.
    8 appelkappertjes, rucola, Croutons

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord appelkappertjes, biet, kappertjes, rode biet, Rucola, TierraLou, tonijn, tonijnsaus, zoutkorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de cooky policy.  Welke cookies? Chocolate chip cookies?