Asian Chicken Burger

Asian Chicken Burger

Hanne Pluim
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 4 uur 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 8 personen
calorieën 400 kcal

Equipment

  • Primo Oval XL
  • Gietijzer verdeelplaat
  • Handschoen
  • Houtskool
  • Aanmaakwokkels
  • Rooksnippers naar keuze
  • Hamburgerpers
  • Weck-bokaal
  • Bakpapier
  • Fredstone
  • Tiger Fire

Ingrediënten
  

Hamburger

  • 1 kilo kippengehakt van de slager, 100% kip
  • 4 centimeter vers geraspte gember
  • 100 gram panko
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Wasabi

Briochebroodje

  • 800 gram witte bloem liefst speciaal voor briochedeeg
  • 250 ml lauwwarm Water
  • 30 ml melk
  • 25 gr suiker
  • 7 gram gedroogde Gist
  • 1,5 theelepel zout
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kurkuma
  • nori
  • sesamzaadjes

Saus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels Teriyakisaus
  • 0,5 limoen

Pickled onion

  • 2 koffielepels geel mosterdzaad
  • 3 deciliter azijn
  • sap van 1 citroen
  • 2 deciliter water
  • 150 gram suiker
  • 2 rode uien

Toppings

  • Paksoi
  • Wakame
  • Mango

Instructies
 

Briochebroodje met kurkuma

  • Neem een kom en doe hierin het water en de melk, gevolgd door de suiker en de gist. Laat dit 5 minuten staan, zodat de gist gaat werken.
    250 ml lauwwarm Water, 30 ml melk, 25 gr suiker, 7 gram gedroogde Gist
  • Doe 700 gram van de witte bloem in de kom van de keukenmachine en voeg hier het zout, roomboter en de kurkuma aan toe. Zet de keukenmachine aan en mix alles door elkaar tot de boter goed verdeeld is. Voeg vervolgens al draaiend één ei toe en daarna het mengsel van water, melk, suiker en gist. Laat de keukenmachine nu gedurende een minuut of 5 het kneedwerk doen.
    800 gram witte bloem, 1,5 theelepel zout, 50 gram roomboter, 2 eieren, 1 theelepel kurkuma
  • Controleer na het kneden hoe het deeg aanvoelt. Plakt het deeg? Voeg dan nog wat meer bloem toe en kneed het deeg nog even door.
  • Neem na het kneden een schone kom en stort het deeg hierin. Dek de kom af met een natte theedoek en ze weg op een warme plek om te verdubbelen in omvang. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  • Bebloem na de eerste rijs je werkblad en stort het deeg er op. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Bol het deeg op.
  • Verdeel de deegbollen over bakpapier en dek ze beide af met een natte theedoek. Laat de deegbollen nog ongeveer 1,5 uur rijzen.
  • Verwarm de barbecue tot 200 graden en laat de Fredstone mee opwarmen.
  • Klop het overige ei los met een beetje water en smeer de broodjes in met dit mengsel.
    2 eieren
  • Werk de broodjes af met fijngesneden nori en sesam.
    nori, sesamzaadjes
  • Schuif het bakpapier met de broodjes op de Fredstone en bak de briochebroodjes 15 minuten.
  • Zijn de briochebroodjes klaar? Haal ze dan van de bakplaat en laat ze op een rooster rustig afkoelen.
  • Snijd de broodjes in twee en grill ze kort voor je de hamburger belegt.

Teriyaki-mayonaise

  • Meng de mayonaise, Teriyakisaus en het limoensap in een kommetje.
    2 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels Teriyakisaus, 0,5 limoen

Pickled onion

  • Verwarm de azijn met het citroensap, water en de suiker in een pan, voeg mosterdzaad toe en breng op smaak met zout en peper.
    2 koffielepels geel mosterdzaad, 3 deciliter azijn, sap van 1 citroen, 2 deciliter water, 150 gram suiker
  • Snijd de ajuin in fijne plakjes. Leg de ui in de Weck-bokaal en giet de warme vloeistof erover. Sluit de bokaal en laat het ondersteboven twee dagen rusten. Bewaar het na openen in de koelkast.
    2 rode uien

Kippenburger

  • Meng het gehakt met de geraspte gember, sojasaus, sesamolie, en panko. Voeg wasabi naar smaak toe. Maak hamburgers van 120 gram met behulp van een hamburgerpers. Laat de hamburgers een uur opstijven in de ijskast.
    1 kilo kippengehakt, 4 centimeter vers geraspte gember, 100 gram panko, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, Wasabi
  • Bak de hamburgers op de Tiger Fire tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.

Afwerken

  • Snijd de mango in blokjes en de paksoi en reepjes.
    Paksoi, Mango
  • Als alles klaar staat, kan je beginnen met stapelen: onderkant briochebroodje, saus, paksoi, mango, hamburger, wakame, pickled onion, saus en de bovenkant van het broodje.
    Wakame

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar een barbecue, houtskool of accessoires? www.barbecueplein.nl
Vlees van topkwaliteit geleverd aan jouw voordeur? Éen adres www.atelierfrancois.shop
Trefwoord BBQ, Burger, Hamburger, Kip, Mango, Nori, Paksoi, Vlees, Wakame, Zeewier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept