Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kaaskroket met kruiden-hoevekaas en Breydelspek
Hanne Pluim en Arno Chauveau
Ambachtelijke kaaskroketjes met Oost-Vlaamse ingrediënten.
#lekkeroostvlaams
#doelokaal
#oostvlaanderen
#streekproducten
#korteketen
#etenomnooittevergeten
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Opstijven
12
uur
uur
Gang
Borrelhapje, Hapje
Keuken
Vlaams
Porties
50
kroketjes
calorieën
50
kcal
Ingrediënten
200
g
ongezouten boter
220
g
bloem
1
l
melk
1
scheut Gentse Strop
een paar druppels citroensap
400
gram
Fijne kruidenkaas
Rauwmelkse hoevekaas, 'De Vierhoekhoeve'
50
gram
Breydelspek
1
eetlepel
Tierenteyn graanmosterd
20
g
geweekte gelatineblaadjes
Peper
zout en nootmuskaat
Instructies
Deeg
Smelt de boter en voeg bloem toe. Laat het zachtjes bakken, blus met Gentse Strop en melk en breng de saus al roerend aan de kook.
Rasp de kaas en snijd het spek in kleine blokjes. Bak het spek kort aan in een pan.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Meng de kaas en het spek door de saus. Let op dat de saus niet meer kookt. Voeg de mosterd toe
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Voeg de gelatine toe en los al roerend op.
Stort de kaasvulling uit op een ingeoliede plaat en dek af met vershoudfolie. Laat het een nacht opstijven in de koelkast of 2 uur in de diepvriezer.
Paneren
Schep met een eetlepel porties uit het deeg en rol ze tot mooie balletjes. Paneer ze in bloem, ei en panko.
Afbakken
Bak de kaaskroketjes ongeveer 1 minuut af op 170 graden, tot ze goudbruin zijn. Werk eventueel af met mosterdmayonaise.
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten
@rookpluim_
en
@forking.goodfood
op Instagram.
Recept voor
@lekkeroostvlaams.
Op zoek naar lekkere streekproducten? Neem een kijkje op
lekkeroostvlaams.be
Trefwoord
Breydelspek, Gentse Strop, Kaas, Kruidenkaas, Lekker van bij ons, Lokaal, Oost-Vlaanderen