Ga terug
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
In olijfolie gekonfijte Noordzeevis met gebrande prei
RookPluim
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Borrelhapje, Hapje, Voorgerecht
Keuken
Barbecue
Ingrediënten
1
dikke preistengel
400
gram
Noordzeevis filet (kabeljauw, roodbaars...)
1
liter
olijfolie met look, oregano en rozemarijn
TierraLou dona LUISA
Instructies
Gebrande prei
Leg de prei in z’n geheel rechtstreeks boven de kolen op het rooster.
Draai de prei tussendoor om, zodat alle kanten zwart zijn.
Prik met een satéprikker in de prei. Als het helemaal zacht is, mag die van de barbecue.
Snijd de prei open en haal de zwarte buitenkant eraf. Snijd het binnenste deel in stukken om te serveren.
Vis
Gebruik je de olijfolie waar de olijven in liggen van TierraLou? Haal de olijven er dan uit en gebruik enkel de olijfolie met de kruiden.
Verwarm de olijfolie in een kookpot tot ongeveer 50 graden.
Snijd de vis in porties en kruid met peper en zout.
Leg de vis in de olijfolie. Het is de bedoeling dat ze helemaal onder de olie staat.
Laat ongeveer 20 minuten konfijten (of tot de vis gaar is).
Haal de vis er uit en laat even uitlekken.
Serveer de vis samen met een stuk zachte prei.
(Wil je er een vullend gerecht van maken? Serveer dan bijvoorbeeld met aardappelpuree)
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten
@rookpluim_
op Instagram.
Trefwoord
Konfijten, Noordzeevis, Olijfolie, prei, TierraLou