Ga terug

In olijfolie gekonfijte Noordzeevis met gebrande prei

RookPluim
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Hapje, Voorgerecht
Keuken Barbecue

Ingrediënten
  

  • 1 dikke preistengel
  • 400 gram Noordzeevis filet (kabeljauw, roodbaars...)
  • 1 liter olijfolie met look, oregano en rozemarijn TierraLou dona LUISA

Instructies
 

Gebrande prei

  • Leg de prei in z’n geheel rechtstreeks boven de kolen op het rooster.
  • Draai de prei tussendoor om, zodat alle kanten zwart zijn.
  • Prik met een satéprikker in de prei. Als het helemaal zacht is, mag die van de barbecue.
  • Snijd de prei open en haal de zwarte buitenkant eraf. Snijd het binnenste deel in stukken om te serveren.

Vis

  • Gebruik je de olijfolie waar de olijven in liggen van TierraLou? Haal de olijven er dan uit en gebruik enkel de olijfolie met de kruiden.
  • Verwarm de olijfolie in een kookpot tot ongeveer 50 graden.
  • Snijd de vis in porties en kruid met peper en zout.
  • Leg de vis in de olijfolie. Het is de bedoeling dat ze helemaal onder de olie staat.
  • Laat ongeveer 20 minuten konfijten (of tot de vis gaar is).
  • Haal de vis er uit en laat even uitlekken.
  • Serveer de vis samen met een stuk zachte prei.
    (Wil je er een vullend gerecht van maken? Serveer dan bijvoorbeeld met aardappelpuree)

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Konfijten, Noordzeevis, Olijfolie, prei, TierraLou