Ga terug

Gerookte chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney

RookPluim
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Opstijven 12 uur
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Barbecue, Vlaams
Porties 8 personen

Equipment

  • CSG (koudrookspiraal)
  • rookmot

Ingrediënten
  

  • 180 gram pure chocolade (callets)
  • 5 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • 230 gram kristalsuiker
  • 35 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 360 gram room
  • 0,5 vanillestokje
  • Olijfolie TierraLou dona LUISA
  • Grof zeezout of fleur de sel
  • Vijgenchutney (optioneel)

Instructies
 

  • Rook de room met behulp van een CSG koud gedurende 2 uur.
  • Klop de room op met de uitgeschraapte vanille.
  • Klop de eidooiers samen met de suiker op.
  • Klop het eiwit op.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Meng alles voorzichtig onder elkaar (als laatste de chocolade).
  • Laat een nacht opstijven in de koelkast.
  • Serveer de chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney.

Notities

Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Chocolade, Chocolademousse, Gerookt, Olijfolie, TierraLou, Vijg, Vijgenchutney, Zeezout