Ga terug
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney
RookPluim
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
2
uur
uur
Bereidingstijd
30
minuten
min
Opstijven
12
uur
uur
Gang
Dessert, Nagerecht
Keuken
Barbecue, Vlaams
Porties
8
personen
Equipment
CSG (koudrookspiraal)
rookmot
Ingrediënten
180
gram
pure chocolade (callets)
5
eidooiers
6
eiwitten
230
gram
kristalsuiker
35
gram
donkerbruine basterdsuiker
360
gram
room
0,5
vanillestokje
Olijfolie
TierraLou dona LUISA
Grof zeezout of fleur de sel
Vijgenchutney
(optioneel)
Instructies
Rook de room met behulp van een CSG koud gedurende 2 uur.
Klop de room op met de uitgeschraapte vanille.
Klop de eidooiers samen met de suiker op.
Klop het eiwit op.
Smelt de chocolade au bain marie.
Meng alles voorzichtig onder elkaar (als laatste de chocolade).
Laat een nacht opstijven in de koelkast.
Serveer de chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney.
Notities
Uitgetest? Laat het dan weten
@rookpluim_
op Instagram.
Trefwoord
Chocolade, Chocolademousse, Gerookt, Olijfolie, TierraLou, Vijg, Vijgenchutney, Zeezout