Ga terug

Bananenbrood met hazelnoot en chocolade

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Nagerecht
calorieën 320 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram boter gesmolten
  • 4 overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 5 druppels vanille extract
  • 100 gram hazelnootmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 1 snuifje zout
  • 10 gram cacaopoeder
  • 40 gram chocoladedruppels

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de bananen en prak de bananen tot moes. Meng het met de eieren, agavesiroop, gesmolten Benecol Classic Margarine en het vanille extract.
  • Meng de bloem, baksoda, het hazelnootmeel, bakpoeder en zout.
  • Voeg het toe aan het eiermengsel en roer alles door elkaar.
  • Doe de helft van het deeg in een aparte mengkom en voeg het cacaopoeder toe. Meng goed, tot een egaal bruin beslag.
  • Doe de helft van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder aan toe. Roer goed door zodat er een egaal chocoladebeslag ontstaat.
  • Giet de helft van het gele beslag in een met bakpapier bekleed cakevorm en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. Verdeel er dan het chocoladebeslag over en eindig met het resterende gele beslag. Roer met een vork door het beslag om zo het marmer effect te krijgen.
  • Werk af met chocoladedruppels en in de lengte gehalveerde banaan die je bovenop het beslag legt.
  • Bak het bananenbrood gedurende 40 minuten op 180°C.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord banaan, Cake, Chocolade, hazelnoot