Nigiri met Simmental filet pur en dragon
Hanne Pluim
Voor de #s72challenge werkte ik een recept uit waarin vlees van Atelier Francois gecombineerd wordt met s72 Gin. De gin wordt onder andere gemaakt met violet en heidebloem. Deze bloemen komen dan ook duidelijk tot hun recht in de geur en smaak van deze gin.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Voorgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen
calorieën 60 kcal
- 250 gram sushirijst
- 330 ml water
- 3 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepels s72 Gin
- 1 theelepel zout
- 200 gram Simmental filet pure
- dragonblaadjes
- sojasaus
Was de rijst vier keer met koud water, tot het water helder blijft. Doe de rijst in een kookpot en voeg 330 ml water toe en sluit de pot af met een deksel.
250 gram sushirijst, 330 ml water
Breng het water aan de kook en laat de rijst dan nog 15 minuten verder sudderen op een laag vuur. Zet het vuur af en laat nog 10 minuten staan onder gesloten deksel.
Meng de rijstazijn, suiker, gin en het zout onder de rijst. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
3 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepels s72 Gin, 1 theelepel zout
Vorm met natte handen de nigiri.
Snijd de filet pur (ijskoud) in fijne plakjes. En leg een plakje op elke nigiri. Werk af met een blaadje dragon.
200 gram Simmental filet pure, dragonblaadjes
Trefwoord Filet pur, Gin, Nigiri, Rijst, Sashimi, Sushi