Ga terug

Chimichurri

Hanne Pluim
Bereidingstijd 15 min
Fermentatietijd 7 d
Totale tijd 7 d 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Fermentatie
Porties 8 personen
calorie├źn 150 kcal

Equipment

  • Kultured fermentatiepot
  • Glazen gewicht

Ingredi├źnten
  

  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bladpeterseli
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje oregano
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper
  • 250 ml water
  • 7,5 gram zout
  • 1 zakje Kultured startercultuur
  • 100 ml olijfolie na fermentatie toevoegen

Instructies
 

  • Meng het lauwe water met het zakje startercultuur en het zout.
  • Pel de sjalotten en de look en snijd ze fijn.
  • Verwijder de zaden van de chilipeper en snijd het fijn.
  • Was de verse kruiden. Rits de oregano van de steeltjes en gebruik enkel de blaadjes.
  • Snijd alle kruiden fijn.
  • Doe alles in de Kultured fermentatiepot.
  • Meng het en voeg het glazen gewicht toe. Op die manier blijven de kruiden onder het pekelwater staan.
  • Laat de chimuchurri 7 tot 14 dagen fermenteren op kamertemperatuur.
  • Voeg de olijfolie toe. Door het vet stopt de fermentatie.
  • Bewaar het in de koelkast tot gebruik.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar de perfecte startercultuur? www.kultured.be
Trefwoord Chilipeper, Fermentatie, Koriander, Olijfolie, Peterselie