Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chimichurri
Hanne Pluim
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
Fermentatietijd
7
dagen
d
Totale tijd
7
dagen
d
15
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Fermentatie
Porties
8
personen
calorieën
150
kcal
Equipment
Kultured fermentatiepot
Glazen gewicht
Ingrediënten
1
bosje
peterselie
1
bosje
bladpeterseli
1
bosje
koriander
1
bosje
oregano
1
sjalot
1
teentje
look
1
rode chilipeper
250
ml
water
7,5
gram
zout
1
zakje
Kultured startercultuur
100
ml
olijfolie
na fermentatie toevoegen
Instructies
Meng het lauwe water met het zakje startercultuur en het zout.
Pel de sjalotten en de look en snijd ze fijn.
Verwijder de zaden van de chilipeper en snijd het fijn.
Was de verse kruiden. Rits de oregano van de steeltjes en gebruik enkel de blaadjes.
Snijd alle kruiden fijn.
Doe alles in de Kultured fermentatiepot.
Meng het en voeg het glazen gewicht toe. Op die manier blijven de kruiden onder het pekelwater staan.
Laat de chimuchurri 7 tot 14 dagen fermenteren op kamertemperatuur.
Voeg de olijfolie toe. Door het vet stopt de fermentatie.
Bewaar het in de koelkast tot gebruik.
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten
@rookpluim_
op Instagram.
Op zoek naar de perfecte startercultuur?
www.kultured.be
Trefwoord
Chilipeper, Fermentatie, Koriander, Olijfolie, Peterselie