Ga terug

Croque pastrami met rode kool

Hanne Pluim
Een luxe-croque om duimen en vinger af te likken. Wil je een ambachtelijke croque? Maak dan het brood, de pastrami en de gefermenteerde rode kool zelf.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 0 min
Bereidingstijd 20 min
0 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fermentatie, Vlaams
Porties 4 personen
calorieën 360 kcal

Equipment

  • 1 Croque machine

Ingrediënten
  

  • 24 schelletjes pastrami
  • 8 sneden bruin/meergranen brood dikke sneden
  • 4 schelletjes belegen kaas
  • 200 gram gefermenteerde rode kool
  • 8 augurken optioneel
  • 2 handjes rucola
  • 1 eetlepel bakboter
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Sririacha chilisaus

Instructies
 

  • Smeer de sneden brood langs de buitenkant in met boter.
    8 sneden bruin/meergranen brood, 1 eetlepel bakboter
  • Beleg het brood met 6 schelletjes pastrami, 1 schelletje kaas, rode kool en 2 (in schijfjes gesneden) augurken. Vouw het brood dicht en steek de croque in de machine tot het brood goudbruin is en de kaas gesmolten is.
    24 schelletjes pastrami, 8 sneden bruin/meergranen brood, 200 gram gefermenteerde rode kool, 8 augurken, 4 schelletjes belegen kaas
  • Maak ondertussen de saus. Meng de mayonaise met Sririacha Chilisaus. Voeg eventueel meer Sririacha toe, als je graag pikant eet.
    8 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels Sririacha chilisaus
  • Haal de croques uit de machine, vouw de croque open om er wat rucola tussen te steken. Serveer met de saus en nog wat extra rucola en rode kool.
    2 handjes rucola

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar een barbecue, houtskool of accessoires? www.barbecueplein.nl
Vlees van topkwaliteit geleverd aan jouw voordeur? Éen adres www.atelierfrancois.shop
Trefwoord Brood, Charcuterie, Fermentatie, Kaas, Lunch, Pastrami, Sandwich