Ga terug

Kimchi Quesadilla

RookPluim
Perfect als aperitiefhapje of voorgerecht om te delen.
Dit gerecht is een combinatie van de Koreaanse en Mexicaanse keuken. Niet moeilijk om te maken en super lekker!
De kimchi maakte ik zelf met de startercultuur van Kultured. Neem een kijkje op hun website voor het recept.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Borrelhapje, Hapje, Voorgerecht
Keuken Koreaans, Mexicaans
Porties 4 personen
calorieën 150 kcal

Equipment

  • Ofyr, Tiger Fire of andere plancha
  • Gietijzeren pan

Ingrediënten
  

  • 2 el sesamolie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 knoflookteentje fijn gesneden
  • 4 cm geraspte gember
  • 2 el oestersaus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 6 grote tortillas
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 150 g geraspte cheddarkaas
  • 6 el kimchi
  • Kimchi mayonaise
  • Lente-ui

Instructies
 

  • Verhit de sesamolie in een gietijzeren pan. Bak hierin de knoflook en gehak. Meng ondertussen de gember, oestersaus, sojasaus, en basterdsuiker onder elkaar voor de saus. Giet de saus bij het gehakt.
  • Haal de pan van de Ofyr en laat het even afkoelen.
  • Leg een tortilla op de plaat. Schep er wat kimchi, gehakt, mozzarella en cheddar op. Verdeel het zodat de helft van de tortilla belegd is. Vouw de tortilla dicht en draai het voorzichtig om.
  • Snijd de lente- ui fijn.
  • Haal de tortilla van de plaat als het langs beide kanten gebakken is en de kaas vanbinnen is gesmolten.
  • Snijd de tortilla in punten en werk af met lente-ui en kimchimayonaise.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar de perfecte startercultuur voor al jouw fermentaties? www.kultured.be
Trefwoord Fermentatie, gehakt, gember, Kimchi, quesadilla, Wrap