Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek. Ik maakte de Osaka variant, waarbij je de ingrediënten op voorhand mengt.Normaal werk je de pannenkoek af met beni shoga (gepekelde gember), maar dat verving ik door gefermenteerde witte kool. Zot lekker!Okonomiyaki met zuurkool en katenspek. Gebakken op de tepanyakiplaat van @yakiniku_grill met binchotan.
Doe de kombu in koud water en breng het aan de kook.
500 ml water
Voeg de katsubushi toe en laat het net onder het kookpunt 20 minuten sudderen.
10 gram katsubushi
Zeef de bouillon en laat het afkoelen.
Voorbereiding deeg
Meng de bloem met de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom. Rasp de yamaimo en voeg het samen met 160 ml van de afgekoelde dashi bouillon toe aan de bloem. Meng alles goed.
160 g zelfrijzende bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl zout, 1 tl suiker, 80 g Yamaimo
Dek de kom af met een natte keukenhanddoek en laat het 2 uur rusten in de ijskast.
Okonomiyakisaus
Breng alle ingrediënten aan de kook en voeg daarna de maïzena toe. Roer tot het een glad mengsel is en laat de saus afkoelen
50 ml worcestersaus, 50 ml. Japanse sojasaus, 50 ml water, 2 el Mirin, 1 eetlepel suiker, 1 el rijstazijn, 1,5 tl Geraspte verse gember, 1 tl maïzena
Pannenkoek bereiden
Snijd de spitskool en de lente ui in fijne reepjes.
500 g spitskool, 4 lente uitjes
Verdeel de spitskool, lente ui en het deeg gelijk over 4 kommetjes.
Voeg aan elk kommetje 2 eetlepels gefrituurde uitjes toe.
8 el gefrituurde uisnippers
Voeg aan elk kommetje 1 ei toe.
4 eieren
Meng het deeg in elk kommetje goed door elkaar tot het een smeug mengsel is
Bakken
Maak de binchotan houtskool aan en leg het in de Shichirin. Plaats de tepanyaki plaat er op en laat het 10 minuten warm worden.
Bestrijk de tepanyaki met een beetje olie.
Giet de inhoud van één kommetje op de plaat en vorm het tot een dikke pannenkoek. (Als je een grote plaat hebt, kan je er meerdere tegelijk bakken.)
Leg het spek op de pannenkoek.
12 sneetjes katenspek
Laat de pannenkoek ongeveer 2 minuten bakken, tot de onderkant bruin is. Draai de pannenkoek om, zodat het buikspek nog even mee kan bakken.
Haal de pannenkoek van de tepanyaki als ze volledig gaar is.
Afwerking
Werk de pannenkoek af met mayonaise, okonomiyaki saus, zuurkool, aonori en katsubushi.
katsubushi, Zuurkool, Mayonaise, aonori
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.