Ga terug

Zoetzure rode ui - Pickled onion

Hanne Pluim
Deze zoetzure rode ui gebruik ik regelmatig in mijn recepten. Heel eenvoudig om te maken en handig om in huis te hebben. Gebruik het bijvoorbeeld in een salade of op een hamburger. Altijd een winner.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 bokaal
calorieën 500 kcal

Equipment

  • 1 inmaakbokaal le parfait 0,5 liter

Ingrediënten
  

  • 3 rode uien
  • 2 koffielepels mosterdzaad
  • 1 dl azijn
  • 0,5 citroen
  • 0,6 dl water
  • 50 gram suiker
  • 1 laurierblad

Instructies
 

  • Snijd de rode uien in fijne ringen.
    3 rode uien
  • Pers een halve citroen uit.
    0,5 citroen
  • Kook het citroensap samen met water, azijn, suiker en mosterdzaad ongeveer 2 minuten, tot alle suiker is opgelost. Roer regelmatig.
    2 koffielepels mosterdzaad, 1 dl azijn, 0,6 dl water, 50 gram suiker
  • Doe de uiringen in de bokaal samen met het laurierblad. Giet de kokende vloeistof over de ui.
    1 laurierblad
  • Sluit de bokaal en draai ze om. Op die manier trek de bokaal vacuüm.
  • Laat de bokaal minstens vier uur staan voor gebruik.
  • Bewaar de zoetzure ui in de afgesloten bokaal in de koelkast.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Ajuin, azijn, mosterdzaad, pekelen, Rode ui, suiker, vegan, Vegetarisch