Zoetzure rode ui - Pickled onion
Hanne Pluim
Deze zoetzure rode ui gebruik ik regelmatig in mijn recepten. Heel eenvoudig om te maken en handig om in huis te hebben. Gebruik het bijvoorbeeld in een salade of op een hamburger. Altijd een winner.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 15 minuten min
Porties 1 bokaal
calorieën 500 kcal
- 3 rode uien
- 2 koffielepels mosterdzaad
- 1 dl azijn
- 0,5 citroen
- 0,6 dl water
- 50 gram suiker
- 1 laurierblad
Snijd de rode uien in fijne ringen.
3 rode uien
Pers een halve citroen uit.
0,5 citroen
Kook het citroensap samen met water, azijn, suiker en mosterdzaad ongeveer 2 minuten, tot alle suiker is opgelost. Roer regelmatig.
2 koffielepels mosterdzaad, 1 dl azijn, 0,6 dl water, 50 gram suiker
Doe de uiringen in de bokaal samen met het laurierblad. Giet de kokende vloeistof over de ui.
1 laurierblad
Sluit de bokaal en draai ze om. Op die manier trek de bokaal vacuüm.
Laat de bokaal minstens vier uur staan voor gebruik.
Bewaar de zoetzure ui in de afgesloten bokaal in de koelkast.
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Ajuin, azijn, mosterdzaad, pekelen, Rode ui, suiker, vegan, Vegetarisch