Ciervo al Trapo
Hanne Pluim
Cervena zomerhert van Atelier François gegaard in een zoutkorst omwikkeld met een natte handdoek. Geïnspireerd op de Zuid-Amerikaanse Lomo al Trapo, koe in doek. Hert in een zoutkorst met tijm, kan niet slecht zijn dacht ik. En ja hoor, sappig vlees met een briljante vuursmaak.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Porties 6 personen
calorieën 300 kcal
- 1 kilo Ontvliesde Cervena hertenfilet van Atelier François
- Grof zeezout
- Verse tijm
- 4 Witloofstronken
- 4 Aardappelen
- 1 Bloemkool
- Melk
- Boter
- Gepofte quinoa
Hert
Dep het vlees droog en laat op kamertemperatuur komen.
1 kilo Ontvliesde Cervena hertenfilet
Spoel een handdoek met water uit en leg daar een laagje zout op en tijm. Plaats daarna de hertenfilet er op.
Grof zeezout, Verse tijm
Rol de handdoek op zodat er overal rond het vlees zout zit.
Vouw de handdoek goed dicht en knoop het vast met keukentouw.
Zorg ervoor dat de barbecue op temperatuur is en de kolen gelijkmatig gloeien. Zo'n 200 graden is perfect. Steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
Leg het hert rechtstreeks op de kolen en laat het 5 minuten liggen in een gesloten barbecue.
Laat het 5 minuten garen en draai het daarna om. Als het vlees een kerntemperatuur van 48 graden bereikt haal je het vlees uit de kolen en laat je het rusten tot het vlees een kerntemperatuur van 52°C heeft.
Breek de handdoek open met een mes en haal het vlees er uit. Haal het overtollige zout er af.
Trefwoord Aardappel, Al trapo, bloemkool, Cervena, Hert, witloof