Neem een kom en doe hierin het water en de melk, gevolgd door de suiker en de gist. Laat dit 5 minuten staan, zodat de gist gaat werken.
250 ml lauwwarm Water, 30 ml melk, 25 gr suiker, 7 gram gedroogde Gist
Doe 700 gram van de witte bloem in de kom van de keukenmachine en voeg hier het zout en de roomboter aan toe. Zet de keukenmachine aan en mix alles door elkaar tot de boter goed verdeeld is. Voeg vervolgens al draaiend één ei toe en daarna het mengsel van water, melk, suiker en gist. Laat de keukenmachine nu gedurende een minuut of 5 het kneedwerk doen.
800 gram witte bloem, 1,5 theelepel zout, 50 gram roomboter, 2 eieren
Controleer na het kneden hoe het deeg aanvoelt. Plakt het deeg? Voeg dan nog wat meer bloem toe en kneed het deeg nog even door.
Neem na het kneden een schone kom en stort het deeg hierin. Dek de kom af met een natte theedoek en ze weg op een warme plek om te verdubbelen in omvang. Dit duurt ongeveer 2 uur.
Bebloem na de eerste rijs je werkblad en stort het deeg er op. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Bol het deeg op.
Verdeel de deegbollen over bakpapier en dek ze beide af met een natte theedoek. Laat de deegbollen nog ongeveer 1,5 uur rijzen.
Verwarm de barbecue tot 200 graden en laat de Fredstone mee opwarmen.
Klop het overige ei los met een beetje water en smeer de broodjes ermee in. Schuif het bakpapier met de broodjes op de Fredstone en bak de briochebroodjes 15 minuten.
2 eieren
Zijn de briochebroodjes klaar? Haal ze dan van de bakplaat en laat ze op een rooster rustig afkoelen.
Snijd de broodjes in twee en grill ze kort voor je de hamburger belegt.