Ga terug

Smoked Jalapeño cheddar hotdog

Hanne Pluim
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Porties 4 personen
calorieën 450 kcal

Equipment

  • Barbecue Yakiniku Shichirin

Ingrediënten
  

  • 4 broodjes
  • 1 avocado
  • 1 chilipeper
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 halve limoen
  • 2 tomaten
  • 4 Jalapeño Cheddar worsten Atelier François
  • 1 eetlepel Sririachasaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels gepofte quinoa
  • 100 gram zoetzure rode ui
  • 100 gram rucola
  • 1 eetlepel azijn

Instructies
 

  • Steek de barbecue aan.

Guacamole

  • Maak guacamole door de avocado te prakken. Snijd de rode ui fijn en gebruik de helft ervan voor de guacamole en de andere helft voor de tomatensalsa. Snijd de chilipeper fijn en voeg het toe aan de guacamole samen met de olijfolie, tabasco en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
    1 avocado, 1 chilipeper, 1 rode ui, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel tabasco, 1 halve limoen

Tomatensalsa

  • Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de fijngesneden rode ui, een scheut olijfolie en de azijn toe. Kruid met peper en zout.
    1 rode ui, 2 tomaten, 1 eetlepel azijn

Saus

  • Meng de mayonaise met de Sririachasaus
    1 eetlepel Sririachasaus, 2 eetlepels mayonaise

Afwerking

  • Grill de worsten op de barbecue.
    4 Jalapeño Cheddar worsten
  • Snijd de broodjes open en smeer ze in met saus. Voeg de guacamole toe en leg de worst erbovenop. Werk de hotdogs af met feta, gepofte quinoa, zoetzure rode ui en rucola
    4 broodjes, 100 gram feta, 2 eetlepels gepofte quinoa, 100 gram zoetzure rode ui, 100 gram rucola

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar een Shichirin barbecue? www.yakinikugrill.com
Vlees van topkwaliteit geleverd aan jouw voordeur? Éen adres www.atelierfrancois.shop
Trefwoord Barbecue, Cheddar, Gerookt, Grillen, Guacamole, Hotdog, Rode ui, Salsa, Sririacha, Worst