Croque pastrami met rode kool
Hanne Pluim
Een luxe-croque om duimen en vinger af te likken. Wil je een ambachtelijke croque? Maak dan het brood, de pastrami en de gefermenteerde rode kool zelf.
Voorbereidingstijd 0 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
0 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fermentatie, Vlaams
Porties 4 personen
calorieën 360 kcal
24 schelletjes pastrami 8 sneden bruin/meergranen brood dikke sneden 4 schelletjes belegen kaas 200 gram gefermenteerde rode kool 8 augurken optioneel 2 handjes rucola 1 eetlepel bakboter 8 eetlepels mayonaise 2 eetlepels Sririacha chilisaus
Smeer de sneden brood langs de buitenkant in met boter.
8 sneden bruin/meergranen brood, 1 eetlepel bakboter
Beleg het brood met 6 schelletjes pastrami, 1 schelletje kaas, rode kool en 2 (in schijfjes gesneden) augurken. Vouw het brood dicht en steek de croque in de machine tot het brood goudbruin is en de kaas gesmolten is.
24 schelletjes pastrami, 8 sneden bruin/meergranen brood, 200 gram gefermenteerde rode kool, 8 augurken, 4 schelletjes belegen kaas
Maak ondertussen de saus. Meng de mayonaise met Sririacha Chilisaus. Voeg eventueel meer Sririacha toe, als je graag pikant eet.
8 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels Sririacha chilisaus
Haal de croques uit de machine, vouw de croque open om er wat rucola tussen te steken. Serveer met de saus en nog wat extra rucola en rode kool.
2 handjes rucola
Trefwoord Brood, Charcuterie, Fermentatie, Kaas, Lunch, Pastrami, Sandwich