Ga terug

Gegrilde groene asperge, labneh met een dressing van pistache en olijven

RookPluim
Gegrilde groene asperge, labneh, don ALBERTO olijfolie, citroenzeste, olijven, pistache en basilicum
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Hapje, Voorgerecht
Keuken Barbecue, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Dressing van olijven en pistache

  • 50 gram olijven TierraLou Empeltre
  • 4 eetlepels olijfolie TierraLou don ALBERTO
  • 50 gram gezouten pistachenoten
  • 1 handje basilicum

Labneh

  • 200 gram labneh
  • 1 limoen (zeste)
  • zwarte peper

Asperges

  • 200 gram groene aspergepunten
  • 1 eetlepel olijfolie TierraLou don ALBERTO

Instructies
 

Dressing van olijven en pistache

  • Ontpit de olijven en snijd ze fijn. Haf de pistache in kleine stukjes en snijd de basilicum fijn.
  • Meng dit met de olijfolie en kruid met peper en zout.

Labneh

  • Meng de labneh met de zeste van een limoen en kruid met zwarte peper.

Asperges

  • Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Grill ze op de barbecue boven direct vuur op de rooster.
  • Haal ze van de barbecue wanneer ze gaar zijn (duurt slechts een paar minuten).

Serveren

  • Schep 2 lepels labneh op een bord en duw het plat in een cirkel.
  • Snijd de asperges in de helft en dresseer ze op de labneh.
  • Verdeel er wat van de dressing over.

Notities

Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Asperge, Basilicum, Citroenzeste, Groene asperge, Labneh, Olijfolie, Olijven, Pistache, TierraLou