Gegrilde groene asperge, labneh met een dressing van pistache en olijven
RookPluim
Gegrilde groene asperge, labneh, don ALBERTO olijfolie, citroenzeste, olijven, pistache en basilicum
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Borrelhapje, Hapje, Voorgerecht
Keuken Barbecue, Italiaans
Dressing van olijven en pistache
- 50 gram olijven TierraLou Empeltre
- 4 eetlepels olijfolie TierraLou don ALBERTO
- 50 gram gezouten pistachenoten
- 1 handje basilicum
Labneh
- 200 gram labneh
- 1 limoen (zeste)
- zwarte peper
Asperges
- 200 gram groene aspergepunten
- 1 eetlepel olijfolie TierraLou don ALBERTO
Dressing van olijven en pistache
Asperges
Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid met peper en zout.
Grill ze op de barbecue boven direct vuur op de rooster.
Haal ze van de barbecue wanneer ze gaar zijn (duurt slechts een paar minuten).
Serveren
Schep 2 lepels labneh op een bord en duw het plat in een cirkel.
Snijd de asperges in de helft en dresseer ze op de labneh.
Verdeel er wat van de dressing over.
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Asperge, Basilicum, Citroenzeste, Groene asperge, Labneh, Olijfolie, Olijven, Pistache, TierraLou