Knolselder, erwt en aardappelmousseline
RookPluim
Een barbecuegerecht waar de gegrilde knolselder perfect tot z'n recht komt. Werk het eventueel af met een fijn sneetje lardo.
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue, Vegetarisch
Yakiniku Shichirin https://www.yakinikugrill.com/nl/yakiniku-medium-ronde-shichirin-teppanyaki-hibachi-grill
Binchotan Houtskool https://www.yakinikugrill.com/nl/bbq-flavour-binchotan-white-lychee-5kg
Gietijzeren rooster https://www.yakinikugrill.com/nl/yakiniku-shichirin-gietijzeren-rooster-rond
Vuurvaste zeef https://www.yakinikugrill.com/nl/yakiniku-zeef
- 200 gram Shiitake en andere paddenstoelen
- 200 gram erwten
- 2 kleine Knolselders
- 150 gram koude boter
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 kilo bloemige aardappelen
- 250 gram warme melk
- 2 sjalotten
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- bieslookolie
- Capucijn
- Gerookte olijfolie
- Lardo
Knolselder
Schil de knolselder en snijd ze in schijven van ongeveer 2 cm dik. Smeer ze in met olie. Grill de schijven knolselder boven direct vuur aan beide kanten en laat ze indirect verder garen tot ze helemaal gaar zijn.
Doe de koude boter in een kleine kookpot en rook de boter op 80 graden gedurende 20 minuten. Roer af en toe om de rooksmaak te verdelen.
Aardappelmousseline
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken (heb je nog knolselder over? Voeg ze dan toe) en kook ze gaar in zout water. Giet de aardappelen af en pureer ze door een fijne zeef. Warm de melk op en meng de melk en de boter met een klopper door de puree. Breng op smaak met mosterd, peper, zout en nootmuskaat.
Afwerking
Leg de warme knolselder op het bord. Dresseer de puree met behulp van een spuitzak. Verdeel de shittake en erwten over het bord.
Leg de lardo op de knolselder en grill het kort door er gloeiend hete binchotan houtskool boven te houden.
Werk af met geraspte Parmezaanse kaas, bieslookolie en capucijn.
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Aardappel, Bieslook, Binchotan, Erwten, knolselder, Lardo, Yakiniku