Ga terug

MOINK-balls

Equipment

  • Cocktailprikkers/tandenstokers

Ingrediënten
  

  • 750 gram rundergehakt
  • 1 zakje Pamesello
  • 1 ei
  • 60 gram paneermeel
  • 100 ml melk
  • 1 koffielepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel zeezout fijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • +/- 30 plakjes ontbijtspek
  • BBQ-rub
  • BBQ-saus

Instructies
 

  • Meng het gehakt met Pamesello, ei, paneermeel, melk en alle kruiden. Rol balletjes van ongeveer 30 gram. Kruid de balletjes met de BBQ-rub. Wikkel een plakje spek rond elk balletje. Prik het vast met een tandenstoker.
  • Laat de balletjes ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Gaar de MOINK balls (indirect) ongeveer 1 uur op 110°C met voldoende rookhout.
  • Lak de balletjes met de BBQ-saus en laat ze nog zo’n 30 minuten verder garen.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.