Ga terug

Kebab van oesterzwammen en portobello's

Hanne Pluim
Barbecueën kan perfect zonder vlees. Zeker met oesterzwammen. Die zorgen voor een heerlijke umami smaak.
De paddenstoelen marineerde ik met gerookt paprikapoeder, citroenzeste, zout, komijn, look, olijfolie ...Daarna werden ze op het spit gerijgd en boven de hete vlammen gegrild.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue, Vegetarisch
Porties 4 personen
calorieën 360 kcal

Ingrediënten
  

Kebab

  • 400 gram oesterzwammen
  • 4 portobello's
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel all spice
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel Oriental rub BURN
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 0,5 citroen

Afwerking

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 handje koriander
  • 8 gefermenteerde radijzen
  • 2 gefermenteerde wortels
  • zoet-zure rode ui
  • 4 handjes spinazie
  • 0,5 granaatappel
  • 0,5 komkommer
  • 4 eetlepels geroosterde amandelen
  • 4 grote pitabroodjes

Instructies
 

Kebab marineren

  • Meng de olijfolie met fijngesneden look, komijn, paprikapoeder en all spice. Rasp de citroen en voeg de zeste toe aan dit mengsel.
    1 theelepel komijn, 1 theelepel all spice, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, olijfolie, 1 teentje look, 0,5 citroen
  • Schil de ui, snijd ze in vier stukken en haal de verschillende lagen uit elkaar.
    1 rode ui
  • Meng de ui en de paddenstoelen onder de marinade. Meng goed.
    400 gram oesterzwammen, 4 portobello's
  • Rijg de paddenstoelen en de ui aan het spit (of een spies).
  • Kruid het met de barbecuerub.
    1 eetlepel Oriental rub

Kebab aan het spit

  • Verhit de barbecue tot 200°C en plaats het spit met de paddenstoelen boven de hete kolen.
  • Laat het ongeveer 20 minuten grillen, terwijl het continue draait.
  • Haal het spit van de barbecue en snijd de paddenstoelen eraf, zoals een echte kebab.

Koriander-yoghurt

  • Meng de yoghurt met een scheutje olijfolie, sap van de citroen en fijngesneden koriander. Kruid met peper en zout.
    olijfolie, 1 handje koriander, 200 gram Griekse yoghurt

Afwerken/dresseren

  • Verwarm de pitabroodjes en leg ze op een bord.
    4 grote pitabroodjes
  • Snijd de radijzen in partjes, de wortel in schuifjes en de komkommer in julienne.
    8 gefermenteerde radijzen, 2 gefermenteerde wortels, 0,5 komkommer
  • Lepel wat yoghurt op het broodje en leg de spinazie er op. Schep er wat kebab op.
    4 handjes spinazie
  • Werk het broodje af met geferementeerde radijzen en wortels, granaatappelpitjes, komkommer, zoet-zure rode ui en geroosterde amandelen.
    zoet-zure rode ui, 4 eetlepels geroosterde amandelen, 0,5 granaatappel

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar de perfecte startercultuur? www.kultured.be
Trefwoord Barbecue, Fermentatie, Kebab, Oesterzwam, Paddenstoelen, Pita, Primo, Radijs, Spit, Vegetarisch, Wortel