Maak de Primo aan met houtskool en aanmaakwokkels. Laat de barbecue een temperatuur bereiken van 100°C. Leg de hittereflectorsteen er in en daarbovenop de bakplaat.
Snijd de tomaatjes in twee en bestrooi ze meet grof zeezout en peper. Verdeel de tomaatjes over de bakplaat en verdeel er enkele takjes tijm en een paar gekneusde knoflooktenen over. Besprenkel de tomaten met olijfolie.
Laat de tomaten 3 tot 4 uur drogen. Dan zijn ze halfdroog en nog lekker sappig. Je bepaald zelf wanneer ze voor jou droog genoeg zijn.
Laat de tomaatjes wat afkoelen en doe ze vervolgens in een schone, glazen pot (inclusief de takjes tijm). Schenk er zoveel olijfolie (Extra Vergine) bij totdat de tomaatjes helemaal onder staan. Je kunt de tomaatjes zo weken bewaren.
Notities
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.