Ga naar de inhoud

BBQ Brownie

  • door

BBQ brownie

RookPluim
Chocolade brownie van de barbecue, afgewerkt met olijfolie en vijgenchutney.
Gang Dessert
Keuken Amerikaans, BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el siroop of honing
  • 2 eieren
  • 2 druppels vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Olijfolie Tierra Lou – Dona Luisa
  • Fleur de sel of grof zeezout

Instructies
 

  • Bereid een barbecue met deksel voor om indirect te garen op 200°C.
  • Doe boter, beide soorten suiker, chocolade en siroop in een pannetje. Zet het op een open barbecue (lage temperatuur) en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten.
  • De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
  • Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en meng tot een egaal mengsel.
  • Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Meng tot de ingrediënten zijn opgenomen.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm. (Of ingevette dutch oven)
  • Bak de brownie 25 minuten op 200°C.
  • De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg.
  • Schep de warme brownie in kommetjes. Werk af met olijfolie, fleur de sel en vijgenchutney.

Notities

Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Brownie, Chocolade, Olijfolie, Tierra Lou

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de cooky policy.  Welke cookies? Chocolate chip cookies?